fbpx
Curtea Domneasca Nr 3 Suceava

FAQ

La ce varsta pot sa incep scoala?

Conform legii, ai dreptul sa incepi scoala la varsta de 17 ani si 9 luni.

Ce acte am nevoie la inscriere?

 • ✅Cartea de identitate;
 • ✅Iar in cazul in care esti minor, unul din parinti va trebui sa vina cu tine la scoala sa semneze contractul de scolarizare;
 • ✅Vis-a-vis de restul actelor necesare la dosar, ne ocupam noi pentru tine ca tu sa te poti bucura din plin de orele de pregatire fara sa ai grija documentelor;

Cat dureaza sa fac scoala?

 • Finalizam pregatirea cursantilor in aproximativ o luna. Dupa finalizarea pregatirii le oferim programare la examenul teoretic in mai putin de o saptamana.
  Programarea la proba practica se face de catre reprezentantul SPC (serviciul public comunitar) imediat dupa ce a fost sustinut examenul teoretic cu rezultatul admis.

Cate ore de pregatire primesc?

Suntem o unitate de invatamant privata, acreditata, care functionam sub autorizatie emisa de Ministerul Transporturilor oferind in acest sens numarul de ore legal pentru pregatirea cursantilor.
Vei primi minim 24 ore de pregatire legislativa in sala moderna de legislatie rutiera si bonus suport de studiu online cu unul din formatorii nostri pentru a te ajuta sa inveti mai usor. Totodata, vei beneficia si de 30 ore de pregatire practica pe masini noi utilizate la orele de conducere.

Cat dureaza ora / cursul de pregatire?

Legea impune un termen de 50 minute pentru o ora de condus si 10 minute pauza, iar noi asta iti oferim. Cu acordul tau, avem voie sa extindem cursul la 100 minute de pregatire.
Orele nu dureaza 35 minute, 40 minute la noi iar instructorul nu iti va spune in timpul orelor ca “are niste treaba de facut” si sa il astepti putin. Ne respectam clientii, si oferim servicii impecabile.

Pot sa imi aleg instructorul cu care fac orele de condus?

Da.
Elevii nostri spun ca avem cei mai buni instructori si ii credem. Indiferent de instructorul cu care vei dori sa faci orele, rezulatul este garantat, vei invata sa conduci ca un profesionist si o sa te pregatim pentru situatii reale. Am elaborat un proces de pregatire unic, nou care nu lasa loc de situatii “necunoscute” si care anuleaza “emotiile la examen”. Totodata vei gasi la noi doar instructori calmi si rabdatori, care impreuna cu restul echipei te vor indruma constant pe tot procesul de pregatire fiind mereu alaturi de tine.

Pot plati in rate?

Da.
Vei discuta situatia ta cu reprezentantul scolii, si vei beneficia de un plan financiar adaptat posibilitatilor tale. Oferim solutii adaptate conditiilor de piata de la noi, iar banii nu reprezinta un obstacol in procesul de pregatire.

Ce trebuie sa inveti pentru examen scoala de soferi (proba practica)?

Intrebarile de la proba practica vizeaza printre altele: semnalistica rutiera, regulile de prioritate, circulatia pe drumul public, mecanica, s.a. (vezi OUG 195/2002, actualizat = Codul Rutier).

Ce trebuie sa stii cand incepi scoala de soferi? Sfaturi

Daca te-ai hotarat sa incepi scoala de soferi, este important sa stii ca alegerea unei scoli auto potrivite este un pas la fel de important ca insasi obtinerea permsiului de conducere. In functie de lucrurile care primeaza pentru tine, ar trebui sa tii cont de:

✅reputatia scolii auto (profesionalismul lor);

✅conditia vehiculului pe care vei face scoala (varsta, stare tehnica);

✅organizarea orelor de legislatie rutiera, sustinute de persoane abilitate;

✅modul de desfasurare a orelor de pregatire practica (trasee, durata, nr de ore), etc.

✅promovabilitate.

Cand expira dosarul la scoala de soferi?

Daca te-ai inscris la scoala de soferi dar din diverse motive nu ai reusit sa obtii permisul (nu ai avut timp sa participi la lectii, ai picat examenul, etc.) trebuie sa stii ca acesta expira la un an (12 luni) de la data la care ti-a fost declarata ca finalizata pregatirea teoretica si practica. 

Cand pot incepe scoala de soferi?

In functie de categoria pe care doresti sa o obtii varstele la care poti sa incepi scoala de soferi sunt urmatoarele:

 • ✅categoria A1: de la 15 ani si 9 luni;
 • ✅categoria A2: de la 17 ani si 9 luni;
 • ✅categoria A: de 23 ani si 9 luni sau daca ai categoria A2 cu minim 2 ani experienta, de la 20 ani;
 • ✅categoria B1: de la 15 si 9 luni;
 • ✅categoria B: de la 17 ani si 9 luni;
 • ✅categoria C, CE: de la 18 ani + categoria B obtinuta;
 • ✅categoria D, DE: 20 ani si 9 luni + categoria B obtinuta.

Pana la ce varsta se poate face scoala de soferi?

Legea nu prevede nicio limitare, din punct de vedere a varstei. Insa, in cadrul examenului medical obligatoriu, medicul va decide daca esti sau nu apt pentru a detine permis de conducere.

Se poate face scoala de soferi cu 8 clase absolvite?

Da.

Pot sa fac scoala de soferi in alt judet?

Da, insa examenele vor putea fi sustinute doar in judetul de domiciliu sau unde aveti resedinta. Daca doriti sa sustineti si examenele (teoretic si practic) in afara judetului de domiciliu aveti nevoie de o viza de flotant.

Pot sa schimb scoala de soferi?

Da. Trebuie sa ceri o adeverinta de transfer si dosarul tau de la vechea scoala.

Se poate face scoala de soferi pe cutie automata?

Da, insa vei avea o restrictie pe permisul de conducere, marcata prin codul 78, care te obliga la a conduce doar vehicule cu transmisie automata (momentan, in Romania, nu exista prevazute sanctiuni daca conduci o cutie manuala avand permisul obtinut pe o cutie automata, insa in multe tari din vest este interzis). 

Pot sa fac scoala de soferi in alt oras?

Da.

Cat costa scoala de soferi?

In functie de categoria de care esti interesat/a, localitatea de unde esti, s.a. preturile variaza. De exemplu, la categoria B preturile pot incepe de la 2100 lei si pot merge pana la 3000 de lei (in functie de tipul masinii, extra dotari, limba de predare, etc.)

Ce contine fisa medicala pentru permisul auto?

Pentru a obtine fisa medicala elevul se vaprezenta la un centru medical avizat si va sustine examinari medicale la urmatoarele specialitati:

 • ✅oftalmologie;
 • ✅ORL;
 • ✅ortopedie;
 • ✅medicina interna;
 • ✅neurologie;
 • ✅psihiatrie;
 • ✅pneumologie (doar ce pentru grupa II – categ. C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E).

Pot face scoala de soferi daca am anumite dizabilitati?

Da, in functie de recomandarile medicului. La BDG scoala de conducatori auto, avem vehicule special adaptate nevoilor speciale, atat legate de auz cat si locomotoare.

De ce am nevoie pentru inscriere la scoala de soferi?

Pentru inscriere vei avea nevoie de cartea de identitate si daca este cazul, de permisul de conducere. In continuare, vor mai fi necesare o serie de acte (de care la BDG ne ocupam noi), cum ar fi:

 • ✅adeverinta medicul de familie;
 • ✅aviz psihologic si fisa medicala;
 • ✅poza tip buletin;
 • ✅chitanta plata taxa permis.

Unde pot face scoala de soferi?

Pe piata, exista mai multe optiuni pentru a face scoala de soferi. Insa, recomandarea noastra este sa alegi o societate care ofera servicii complete, profesioniste si cu rezultate performante. Cum ar fi, BDG scoala de conducatori auto. 😊

Pot sa dau examenul auto in alt judet?

Da, daca ai resedinta sau viza de flotant.

Poti sa ai permis la 16 ani?

Da, pentru categoriile A1 si B1.

Daca am permis pe automata pot conduce pe manuala?

Momentan, in Romania nu este prevazuta o sanctiune pentru aceasta fapta.

Care sunt autovehiculele de B1?

Vehiculele cu 3 sau 4 roti, cu masa propie de max. 550 kg si cu o capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc.

Unde se plateste taxa pentru permisul auto?

Plata taxei se poate face la orice agentie CEC Bank, Posta Romana sau la automatele de plata.

  Intra in legatura cu noi:


  Scoala de Soferi Suceava BDG © Copyright 2023