Întrebări generale
Conform legii, ai dreptul să începi școala la vârsta de 15 ani și 9 luni.
✅Cartea de identitate;
✅Iar în cazul în care ești minor, unul din părinți va trebui să vină cu tine la școală să semneze contractul de școlarizare;
✅Vis-a-vis de restul actelor necesare la dosar, ne ocupăm noi pentru tine ca tu să te poți bucura din plin de orele de pregătire fără să ai grija documentelor;
Finalizăm pregătirea cursanților în aproximativ o lună. După finalizarea pregătirii le oferim programare la examenul teoretic în mai puțin de o săptămână.
Programarea la proba practică se face de către reprezentantul SPC (serviciul public comunitar) imediat după ce a fost susținut examenul teoretic cu rezultatul admis.
Suntem o unitate de învățământ privată, acreditată, care funcționăm sub autorizație emisă de Ministerul Transporturilor oferind în acest sens numărul de ore legal pentru pregătirea cursanților.
Legea impune un termen de 50 minute pentru o oră de condus si 10 minute pauză, iar noi asta iți oferim. Cu acordul tău, avem voie sa extindem cursul la 100 minute de pregătire.
Da.
Elevii noștri spun că avem cei mai buni instructori și îi credem. Indiferent de instructorul cu care vei dori să faci orele, rezultatul este garantat, vei învăța să conduci ca un profesionist și o să te pregătim pentru situații reale. Am elaborat un proces de pregătire unic, nou, care nu lasă loc de situații “necunoscute” și care anulează “emoțiile la examen”. Totodată vei găsi la noi doar instructori calmi și răbdători, care împreună cu restul echipei te vor îndruma constant pe tot procesul de pregătire fiind mereu alături de tine.
Da.
Vei discuta situația ta cu reprezentantul scolii, și vei beneficia de un plan financiar adaptat posibilităților tale. Oferim soluții adaptate condițiilor de piață de la noi, iar banii nu reprezintă un obstacol în procesul de pregătire.
Întrebările de la proba practică vizeaza printre altele: semnalistică rutieră, regulile de prioritate, circulația pe drumul public, mecanică, s.a. (vezi OUG 195/2002, actualizat = Codul Rutier).
Dacă te-ai hotărât să începi școala de șoferi, este important să știi că alegerea unei școli auto potrivite este un pas la fel de important ca însăși obținerea permisului de conducere. În funcție de lucrurile care primează pentru tine, ar trebui să ții cont de:
✅reputația școlii auto (profesionalismul lor);
✅condiția vehiculului pe care vei face școală (vârstă, stare tehnică);
✅organizarea orelor de legislație rutieră, susținute de persoane abilitate;
✅modul de desfășurare a orelor de pregătire practică (trasee, durată, nr de ore), etc.
✅promovabilitate.
Ce trebuie să știu?
Dacă te-ai înscris la școala de șoferi dar din diverse motive nu ai reușit să obții permisul (nu ai avut timp să participi la lecții, ai picat examenul, etc.) trebuie să știi că acesta expiră la un an (12 luni) de la data la care ți-a fost declarată ca finalizată pregătirea teoretică și practică.
În funcție de categoria pe care dorești să o obții vârstele la care poți să începi școala de șoferi sunt următoarele:
✅categoria A1: de la 15 ani și 9 luni;
✅categoria A2: de la 17 ani și 9 luni;
✅categoria A: de 23 ani și 9 luni sau dacă ai categoria A2 cu minim 2 ani experiență, de la 20 ani;
✅categoria B1: de la 15 și 9 luni;
✅categoria B: de la 17 ani și 9 luni;
✅categoria C, CE: de la 18 ani + categoria B obținuta;
✅categoria D, DE: 20 ani și 9 luni + categoria B obținută.
Legea nu prevede nicio limitare, din punct de vedere a vârstei. Însa, în cadrul examenului medical obligatoriu, medicul va decide dacă ești sau nu apt pentru a deține permis de conducere.
Da, însa examenele vor putea fi susținute doar în județul de domiciliu sau unde aveți reședința. Dacă doriți să susțineți și examenele (teoretic și practic) în afara județului de domiciliu aveți nevoie de o viză de flotant.
Da, însă vei avea o restricție pe permisul de conducere, marcată prin codul 78, care te obligă la a conduce doar vehicule cu transmisie automată (momentan, în România, nu există prevăzute sancțiuni dacă conduci o cutie manuală având permisul obținut pe o cutie automată, însă în multe țări din vest este interzis).
În funcție de categoria de care ești interesat/ă, localitatea de unde ești, s.a. prețurile variază. De exemplu, la categoria B prețurile pot începe de la 2100 lei și pot merge până la 3000 de lei (în funcție de tipul mașinii, extra dotări, limba de predare, etc.)
Pentru a obține fișa medicală elevul se va prezenta la un centru medical avizat și va susține examinări medicale la următoarele specialități:
✅oftalmologie;
✅ORL;
✅ortopedie;
✅medicină internă;
✅neurologie;
✅psihiatrie;
✅pneumologie (doar ce pentru grupa II – categ. C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E).
Informații esențiale
Da. Trebuie să ceri o adeverință de transfer și dosarul tău de la vechea școală.
Da, în funcție de recomandările medicului. La BDG școala de conducători auto, avem vehicule special adaptate nevoilor speciale, atât legate de auz cât și locomotoare.
Pentru înscriere vei avea nevoie de cartea de identitate și dacă este cazul, de permisul de conducere. În continuare, vor mai fi necesare o serie de acte (de care la BDG ne ocupăm noi), cum ar fi:
- ✅adeverință medicul de familie;
- ✅aviz psihologic și fișă medicală;
- ✅poză tip buletin;
- ✅chitanță plată taxă permis.
Pe piață, exista mai multe opțiuni pentru a face școala de șoferi. Însă, recomandarea noastră este să alegi o societate care oferă servicii complete, profesioniste și cu rezultate performante. Cum ar fi, BDG școala de conducători auto. 😊
Da, dacă ai reședință sau viză de flotant.
Da, pentru categoriile A1 și B1.
Momentan, în România nu este prevazută o sancțiune pentru această faptă.
Vehiculele cu 3 sau 4 roți, cu masa propie de max. 550 kg și cu o capacitate cilindrică mai mare de 45 cmc.
Plata taxei se poate face la orice agenție CEC Bank, Poșta Română sau la automatele de plată.