fbpx
Curtea Domneasca Nr 3 Suceava

Blog

acte necesare pentru schimbarea permisului în 2024

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului în 2024?

2024 este anul în care o mulțime de persoane își propun obținerea permisului de conducere așa că informațiile despre această procedură sunt la foarte mare căutare. Dacă tot am discutat într-un articol anterior despre actele de care ai nevoie pentru a face școala de șoferi în 2024, am considerat că ar putea fi util și un articol despre actele necesare pentru schimbarea permisului de conducere în 2024.

Prin urmare, dacă ai obținut permisul în urmă cu mult timp iar în acest an ar trebui să îl înnoiești, dacă putem spune așa, atunci sigur articolul nostru îți va fi de ajutor.

Urmează să îți prezentăm în rândurile următoare toate actele de care ai nevoie pentru schimbarea permisului în 2024 și îți vom oferi mai multe informații despre această procedură importantă. 

  • Schimbarea permisului în 2024 – care sunt documentele de care ai nevoie?

În 2024, poți schimba permisul fie înainte, fie după expirarea acestuia. Cu toate acestea, este important să știi că vei putea schimba permisul doar după efectuarea vizitei medicale. Pentru a urma această procedură, va trebui să prezinți următoarele documente: 

  • Cererea pentru schimbarea permisului. Aceasta o vei primi gata completată la ghișeul pentru schimbarea permiselor auto. Tot ce va trebui să faci este să o semnezi. 
  • Cartea de identitate a titularului. Aceasta va trebui prezentată atât în original cât și în copie. De asemenea, aceasta trebuie să ateste domiciliul/reședința în România; 
  • Chitanța pentru plata taxei necesare pentru permisul de conducere. Costul este în valoare de 89 de lei. 
  • Fișa medicală pentru schimbarea permisului auto. Aceasta se obține doar de la unitățile medicale autorizate, la fel precum în cazul dosarului pentru școala de șoferi. Acest document trebuie să ateste faptul că titularul este apt medical pentru a conduce autovehicule. 
  • Dacă ești cetățean străin, va trebui să atașezi la dosar mai multe documente, precum: cartea de rezidență, permisul de ședere, certificatul de înregistrare, pașaportul sau pașaportul diplomatic/serviciu. Acestea vor trebui prezentate atât în original cât și în copie.

În principiu, procedura de schimbare a permisului de conducere este destul de simplă. De asemenea, dacă ai nevoie să faci școala de șoferi sau să obții o nouă categorie pentru a putea conduce diferite categorii de autoturisme, poți apela oricând cu încredere la noi!

La Școala Auto BDG poți face școala de șoferi pentru orice categorie de autovehicule și totodată beneficiezi de asistență pentru a include toate documentele necesare în dosar cu un minim de efort. Astfel, misiunea ta pentru a obține permisul de conducere va fi mult mai ușor de îndeplinit, ceea ce sigur te va bucura.

Acesta a fost, așadar, articolul nostru despre actele necesare pentru schimbarea permisului în 2024. Sperăm că îți va fi de ajutor iar informațiile prezentate în rândurile anterioare îți vor fi de folos pentru a reuși să îți schimbi permisul în 2024 fără prea multe emoții. Noi îți urăm succes!

Comments (0):

  • No comments yet, but you can be the first

Add comment:

Scoala de Soferi Suceava BDG © Copyright 2023