fbpx
Curtea Domneasca Nr 3 Suceava

Blog

obținerea categoriei D

5 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre obținerea categoriei D

Probabil că știi deja faptul că noi, școala auto BDG, oferim inclusiv cursuri pentru școala de șoferi categoria D. Pentru că interesul pentru această categorie este într-o continuă creștere, am decis ca în rândurile următoare să discutăm mai mult despre ea.

Mai precis, în acest articol îți vom prezenta 5 lucruri importante pe care trebuie să le cunoști despre adăugarea categoriei D la permisul tău de conducere. 

În cazul în care acesta este și obiectivul tău pentru perioada imediat următoare, atunci informațiile pe care le vei descoperi în acest articol îți vor fi de mare ajutor. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le cunoști neapărat:

 • 1. Ce autovehicule pot conduce cu categoria D?

Înainte de toate, este foarte probabil să nu știi pentru ce tip de vehicule este necesară categoria D, la permisul de conducere. Ei bine, categoria D este necesară pentru a putea conduce vehicule destinate transportului de persoane.

Mai precis, ai nevoie de această categorie pentru a putea conduce autovehicule dotate cu mai mult de 8 locuri, în afara conducătorului. De asemenea, vei putea atașa o remorcă ce are o capacitate maximă de 750 KG.

 

obținerea categoriei D

 • 2. Cât durează cursul auto pentru categoria D?

Este o întrebare pe care o primim adesea de la cei care ne contactează pentru că sunt interesați de obținerea permisului pentru categoria D. 

Răspunsul nostru este mereu același: durata cursului pentru categoria D diferă de la caz la caz. 

Mai precis, iată cât durează cursul auto:

 • Dacă ai permis de conducere categoria B, atunci cursul pentru categoria D va dura 8 săptămâni;
 • În cazul în care ai permis de conducere categoria C și/sau D1, dar vechimea este de sub un an, atunci vei urma cursurile timp de 5 săptămâni pentru a putea obține și categoria D;
 • Cel mai fericit caz este acela în care ai deja permis de conducere categoria C și/sau D1, iar vechimea este mai mare de un an. În acest caz, vei putea obține permisul de conducere pentru categoria D în doar 4 săptămâni. Destul de rapid, nu-i așa? Contactează-ne pentru a câștiga timp suplimentar!
 • 3. Cât costă școala de șoferi pentru categoria D?

O altă curiozitate comună printre cei care își doresc categoria D pe permisul de conducere este legată de costuri, desigur.

În prezent, dacă vei alege să faci școala auto pentru categoria D la BDG, vei plăti un preț de 2500 RON.

Nu ai toți acești bani acum? Nu-i nimic, vei putea plăti și în rate. De asemenea, vei putea face ore suplimentare, la cerere. 

 • 4. Ce condiții trebuie să îndeplinesc?

Ești convins că trebuie să începi cursurile pentru categoria D, însă nu știi dacă îndeplinești condițiile?

Ei bine, condițiile sunt foarte simple: trebuie să deții categoria B, C și/sau D1, să ai minim 21 de ani și să fii apt medical, psihologic și totodată va fi necesar și un cazier cât mai curat. 

 • 5. Care sunt documentele necesare pentru examenul auto categoria D?

În final, să vorbim despre documentele de care ai nevoie pentru a da examenul. Vestea bună este că nu ai nevoie de prea multe documente. Iată care sunt cele care nu pot să lipsească de la dosarul pentru categoria D:

 • Programare, pe care o poți face și la biroul nostru;
 • Fișă de școlarizare, pe care o vei obține tot de la noi;
 • Cerere de înscriere la examen;
 • Cazier judiciar care să includă mențiunea „pentru examen auto”;
 • Chitanța care atestă plata taxei necesare pentru permisul de conducere;
 • Copii xerox a documentelor: carte de identitate și permis de conducere.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre obținerea categoriei D pe permisul de conducere. Ai și alte curiozități? Așteptăm telefonul tău!

Comments (0):

 • No comments yet, but you can be the first

Add comment:

Scoala de Soferi Suceava BDG © Copyright 2023