Skip to content Skip to footer

Ce trebuie să știi despre cursurile pentru categoria CE

După cum probabil știți deja, la Școala de soferi Auto BDG oferă inclusiv cursuri pentru categoria CE așa că în acest articol ne-am propus să discutăm mai mult despre această categorie pe care tot mai multe sunt persoanele care o vor pe permisul lor de conducere.

În cazul în care îți propui să afli și tu mai multe informații interesante despre categoria CE, atunci ajuns la locul potrivit! Citește articolul nostru și sigur vei descoperi toate informațiile care te preocupă pe acest subiect.

  • Ce cuprinde categoria CE?

Înainte de toate, este foarte probabil să te întrebi pentru ce autoturisme este necesară această categorie.

Află că aceasta îți oferă dreptul de a conduce un ansamblu de vehicule format dintr-un vehicul trăgător din categoria C și o remorcă sau semiremorcă ce are o masă totală care depășește 750 KG.

  • Cât costă școala de șoferi pentru categoria CE?

Așa cum am discutat într-un articol anterior, taxa de școlarizare pentru categoria CE este de 1500 RON. Dacă vei alege să obții categoria CE în Suceava, la școala BDG, atunci poți plăti acest preț integral sau în două rate. 

De asemenea, există și posibilitatea de a achiziționa ședințe suplimentare. Prețul unei astfel de ședințe este de 200 RON.

 

  • Condiții pentru a putea face școala de șoferi categoria CE

obtine-permisul-pentru-categoria-CENu oricine poate urma cursurile pentru categoria CE, ci există anumite condiții care trebuie respectate. Includem aici următoarele:

  • Deținerea unui permis de conducere pentru categoriile B și C;
  • Vârsta minimă pe care o poți avea la înscriere este de 21 de ani, fără trei luni.

Mai apoi, va trebui să dovedești că ești apt atât din punct de vedere medical cât și psihologic. În acest sens, va trebui să soliciți examinarea la un laborator și la o unitate medicală.

De asemenea, este important să prezinți cazierul, deoarece trebuie să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracțiunile prevăzute la art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, cu excepția cazurilor când a intervenit una dintre situațiile prevăzute la art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002. 

  • Ce documente trebuie să prezint pentru școala de șoferi categoria CE?

Înainte de toate, pentru a te înscrie la cursurile pentru categoria CE, ai nevoie de o programare. Mai apoi, se va completa o fișă de școlarizare, pe care noi ți-o vom pune la dispoziție.

După completarea cererii de înscriere la examen, atunci când va fi cazul, va trebui să pregătești cazierul judiciar, cu mențiunea „pentru examen auto”, chitanța de plată a taxei de contravaloare a permisului de conducere dar și copii xerox realizate cărții de identitate și permisului de conducere.

cea-mai-buna-scoala-de-soferi-categoria-CE-suceava

  • Cât durează cursul auto?

Pentru a obține permisul auto categoria E pentru CE, va trebui să urmezi cursurile timp de 2 săptămâni. În tot acest timp vei face ore de pregătire teoretică și de pregătire practică totodată.

Acesta a fost, așadar, articolul nostru despre categoria CE. Poți afla mai multe informații pe această temă accesând pagina despre categoria CE sau contactându-ne!

Lasă un comentariu

error: Acest conținut este protejat!