fbpx
Curtea Domneasca Nr 3 Suceava

Blog

3 curiozități și răspunsuri despre obținerea permisului de conducere

3 curiozități și răspunsuri despre obținerea permisului de conducere

Cel mai adesea, împlinirea vârstei de 18 ani este întâmpinată cu foarte mult entuziasm de către tineri, deoarece este momentul în care pot începe cursurile pentru obținerea permisului de conducere. 

Dacă mulți dintre tineri se documentează cu mult timp înainte de a împlini vârsta legală pentru a putea susține examenul de obținere a permisului de conducere, există și tineri care nu se pot lăuda cu la fel de multe cunoștințe.

Pentru aceștia din urmă am decis să realizăm acest articol în care vom prezenta 3 curiozități și răspunsuri despre obținerea permisului de conducere.

Și tu plănuiești să obții permisul de conducere în următoarea perioadă? Foarte bine, este un vis pe care merită să ți-l împlinești. Mai întâi alege însă o școală auto de încredere, așa cum suntem noi, Școala BDG, iar apoi consultă informațiile din rândurile următoare, deoarece sigur îți vor fi de folos:

  • Care este vârsta de la care poți începe cursurile?

Primim adesea această întrebare de la tinerii care își doresc să înceapă școala de șoferi. Nerăbdarea este foarte mare în rândul lor iar noi le înțelegem sentimentul. La fel am fost și noi!

În prezent, legislația din România îți permite să începi cursurile pentru școala de șoferi de la vârsta de 17 ani și 9 luni. Aceasta este o veste bună deoarece în cele trei luni de cursuri disponibile, îți vei putea forma abilitățile de conducere și totodată vei acumula cunoștințele necesare pentru a absolvi examenul imediat după ce ai devenit major.

  • Ce acte se cer la școala de șoferi?

De-a lungul timpului, au apărut o mulțime de informații eronate pe acest subiect. De exemplu, pentru o lungă perioadă au circulat știri false conform cărora urma să se introducă o lege care să ceară absolvirea liceului pentru a urma cursurile pentru obținerea permisului de conducere. Alte zvonuri spuneau că vor fi necesare 8 clase sau chiar diploma de bacalaureat.

Toate aceste zvonuri sunt false, iar în prezent pentru a te putea înscrie la școala de șoferi nu ai nevoie decât de cartea de identitate.

Destul de simplu, nu? Dacă ești minor, va fi necesară semnătura unui părinte pe contractul de școlarizare. De asemenea, dacă vei alege școala auto BDG pentru a obține permisul de conducere, află că ne vom ocupa noi de realizarea dosarului, astfel încât tu să nu fii nevoit să înfrunți birocrația.

  • Cât durează să fac școala de șoferi?

O altă întrebare comună cauzată, de asemenea, de entuziasm este legată de durata de timp necesară pentru a putea obține permisul de conducere.

Ei bine, dacă vei alege să colaborezi cu noi, atunci află că timp de o lună vei putea urma toate cursurile necesare pentru a învăța regulile și abilitățile pentru conducerea unui autoturism.

Mai apoi, în mai puțin de o săptămână vei putea susține programul teoretic. Promovarea acestuia îți va oferi posibilitatea de a te înscrie la examenul practic. Acesta va fi programat de către reprezentantul SPC.

Tu ai și alte curiozități? Lasă un comentariu sau consultă pagina de întrebări frecvente iar astfel sigur vei găsi răspunsurile pe care le cauți.

Alege școala BDG și vei obține permisul de conducere fără emoții!

Comments (0):

  • No comments yet, but you can be the first

Add comment:

Scoala de Soferi Suceava BDG © Copyright 2023