Skip to content Skip to footer

10 sfaturi pentru a trece examenul pentru obținerea permisului de conducere

Obținerea permisului de conducere este un moment mult așteptat și totodată o provocare pentru fiecare persoană care își dorește să poată obține acest drept. Emoțiile precum și provocările care apar pe traseu pot reprezenta o piedică pentru îndeplinirea visului tău, motiv pentru care în acest articol îți vom oferi mai multe sfaturi cu ajutorul cărora poți lua mai ușor permisul de conducere.

Înainte de toate, trebuie să ai în vedere faptul că alegerea școlii potrivite reprezintă o măsură utilă în acest sens. De aceea, dacă vrei să obții permisul de conducere în județul Suceava, colaborarea cu școala de șoferi BDG reprezintă o alegere inspirată, care te poate duce mai aproape de îndeplinirea visului tău.

Iată care sunt cele 10 sfaturi pe care trebuie să le urmezi dacă îți propui să nu dai greș la examen:

  1. Pregătește-te intens! Participă la toate cursurile pentru acumularea cunoștințelor necesare pentru obținerea permisului de conducere. Este important să îți alegi inspirat școala de șoferi și instructorul care să te învețe tainele condusului, iar din acest punct de vedere, BDG este o recomandare pe care nu ai voie să o ignori.
  2. Înscrie-te la o școală auto de încredere. Știi deja care este aceea, nu-i așa? BDG! Este important ca atunci când alegi o școală de șoferi, să verifici feedback-ul lăsat de ceilalți cursanți. Asigură-te că alegi o școală auto cu o rată de promovare cât mai bună, precum și despre care găsești doar referințe pozitive.
  3. Practica este cheia. Cu cât vei practica mai mult condusul, cu atât mai pregătit vei fi pentru examen. Prin urmare, îți recomandăm să ai în vedere achiziționarea de ore suplimentare, atât timp cât îți permiți asta. Sigur nu vei regreta alegerea.
  4. Învață manevrele esențiale. Probabil că știi deja că adesea la examen elevilor li se cere să efectueze anumite manevre speciale, precum este parcarea în lateral. Mersul înapoi și schimbarea benzilor reprezintă, de asemenea, manevre importante pe care trebuie să le stăpânești cât mai bine.
  5. Obișnuiește-te cu mașina. La fel de important este să îți cunoști bine mașina și chiar să te familiarizezi cu ea. Poți face asta exersând cât mai mult și participând la cât mai multe ore de conducere.
  6. Fii atent la semnele de circulație. În timpul examenului dar și când conduci, după ce obții permisul, trebuie să fii foarte atent la semnele de circulație, deoarece ignorarea unui astfel de semn te poate costa scump. 
  7. Siguranță înainte de toate. În momentul în care te urci la volan, siguranța trebuie să reprezinte prioritatea ta principală. Astfel, toate regulile de siguranță trebuie respectate cu strictețe. Fii atent la limitele de viteză, folosește centura de siguranță și păstrează distanța regulamentară față de celelalte autovehicule din trafic.
  8. Comunicarea cu examinatorul. Fii sigur că înțelegi toate instrucțiunile oferite de examinator și răspunde cu promptitudine la cerințele sale. Cu cât vei comunica mai eficient, cu atât vei evita mai mult erorile neintenționate.
  9. Păstrează-ți calmul și încrederea. Emoțiile pot fi foarte mari în timpul examenului, așa că este important să gestionezi corect toate aceste sentimente. Păstrează-ți calmul și încrederea, concentrându-te pe abilitățile tale de conducere, iar totul va fi bine, vei vedea!
  10. Învață din greșeli. Chiar dacă vei comite o mică greșeală în timpul examenului, nu ar trebui să te pierzi. Învață din greșeli și încearcă să nu le repeți, iar astfel vei obține permisul de conducere cu ușurință.

Alege școala auto BDG pentru a urma cursurile de conducere, respectă sfaturile de mai sus iar astfel îți va fi mai ușor să obții permisul pe care ți-l dorești atât de mult.

Lasă un comentariu

error: Acest conținut este protejat!