Skip to content Skip to footer

Obține sau reînnoiește-ți atestatul profesional la CNPDT – Centru de pregătire în domeniul transporturilor

Legislația din România impune șoferilor profesioniști obținerea unui atestat profesional, atunci când doresc să practice această meserie.

Fie că ești pasionat de șofat, dorești să îți schimbi meseria actuală sau pur și simplu cauți un prim job, este important de știut că profesia de șofer profesionist este una foarte căutată și destul de bine plătită, atât la nivel național, cât și internațional.

CNPDT Suceava (Centru de pregătire și perfecționare profesională îndomeniul transporturilor), în parteneriat cu Școala de Șoferi BDG, te poate îndruma cu succes pentru obținerea unui atestat profesional, în fiecare etapă, fie ea teoretică sau practică.

Autobuz Scania, categoria D, scoala de soferi BDG

De ce să obții un atestat profesional?

Orice persoană care dorește să practice o meserie de tipul: șofer profesionist (transport marfă sau persoane), șofer de taxi/ Uber, instructor auto sau profesor de legislație, este obligată să dețină un atestat de șofer profesionist, eliberat de către Autoritatea Rutieră Română, în urma unor evaluări specifice.

Camion categoria C, CE, scoala de soferi BDG

Ce presupune obținerea unui atestat profesional

Pentru a obține un astfel de certificat candidatul trebuie să își găsească o instituție de învățământ privată ce oferă astfel de cursuri, precum Centrul de atestate șoferi CNPDT Suceava.

Cei din cadrul Centrului te vor ajuta să întocmești un dosar de candidat pe baza cărții de identitate și a permisului de conducere.

Examenul pentru obținerea atestatului de șofer profesionist se desfășoară

în trei etape:

  1. Examen teoretic tip grilă. În această fază veți susține examenul pe calculator la locația de examinare prestabilită de ARR din județul încare ați optat să fiți examinat. Testul constă în 100 de întrebări grilă, din care 70 trebuie să primească răspuns corect pentru a trece laproba următoare 2.
  2. Examen teoretic studiu de caz (scris). În această etapă veți intra doar după ce ați trecut cu succes de etapa testului grilă. Aici veți primi un test la ale cărui cerințe veți răspunde în scris. Testul include întrebări legate de timpi de condus, noțiuni de mecanică etc. În total vor fi 20 de întrebări, din care trebuie să răspundeți corect și complet la minimum 14 întrebări pentru a fi declarat ADMIS
  3. Examen practic. În prezența unui examinator din cadrul ARR veți susține o proba de conducere în care vor fi evaluate noțiuni generale de conducere, plus noțiuni specifice conducătorilor auto transportmarfă sau persoane (utilizare aparat tahograf, cunoaștere aparatură bord, completare documente specifice etc.).

În cazul în care ai avut în prealabil un atestat profesional (CPI), va trebui să obții o dată la 5 ani unul nou (CPC), aici fiind vorba doar de reînnoirea cunoștințelor în cadrul Centrului de atestate șoferi Suceava CNPDT, urmat de un test grilă.

Sală atestat profesional

Cum poți obține un atestat profesional de transport marfă/persoane?

În primul rând, cei ce doresc să obțină un atestat de șofer profesionist trebuie să știe că procesul poate fi unul destul de dificil, din cauza cantității de informații ce trebuie dobândite, dar și a dexterității necesare pentru a fi declarat ADMIS în urma probei practice.

De menționat faptul că pregătirea pentru obținerea atestatului este o trecere concretă către profesia de conducător auto profesionist și este recomandat să faci pregătirea pe echipamente care din punct de vedere al dimensiunilor și echipări tehnice să corespundă sau să fie similare cu cele pe care vei profesa.

Atestate șoferi marfă/persoane

Centrul de pregătire pentru suport permanent

CNPDT Suceava oferă astfel de servicii performante, lucrând în parteneriat cu Școala de Șoferi BDG pentru suportul logistic necesar probei practice (camion și autocar).

Centrul de pregătire oferă cursanților manuale ce conțin toate subiectele posibile de la examenul scris, sala dotată cu aparatură de ultimă generație pentru a exersa chestionare, dar și lectori în transporturi ce îi vor învața cele mai importante aspecte ale meseriei.

Serviciile principale pe care le oferă cei de la CNPDT Suceava sunt:

– CPI marfă, CPI persoane, CPI scurt;

– CPC marfă/persoane;

– Atestate șofer taxi, Uber, manager transport, instructor auto, profesor de legislație.

Dacă vrei și tu să îți obții atestatul profesional în condiții excelente și todată să înveți multe lucruri practice ce te vor ajuta în practicarea meseriei de șofer profesionist, CNPDT, în parteneriat cu Școala de Șoferi BDG, este locul ideal pentru tine.

Contactează-ne la nr. de telefon 0758 897367.

Atestate profesionale

Lasă un comentariu

error: Acest conținut este protejat!