Skip to content Skip to footer

Cum să Obții Permisul de Conducere pentru Categoriile C și CE la Școala de Șoferi BDG

Obținerea permisului de conducere pentru categoriile C și CE reprezintă un pas esențial pentru cei care doresc să își dezvolte o carieră în domeniul transporturilor. Aceste permise, necesare pentru vehicule comerciale grele, oferă acces la numeroase oportunități de angajare și deschid drumul către o industrie în continuă creștere. La Școala de Șoferi BDG, ne mândrim cu programele noastre complete de pregătire care îți vor oferi toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deveni un șofer profesionist.

Categoriile C și CE la Școala de Șoferi BDG

Permisul de Conducere Categoria C

Ce este Permisul de Conducere Categoria C?

Permisul de conducere categoria C permite deținătorului să conducă vehicule de mari dimensiuni, cum ar fi camioanele și autocamioanele, precum și autoturismele care au mai mult de un ax. Este important de reținut că, pentru a obține acest permis, este necesar să ai deja permis de conducere categoria B.

Categoria C se împarte în două subcategorii: C și C1.

 • Categoria C: Permite conducerea autovehiculelor care au o masă totală permisă mai mare de 3.500 kg și care sunt proiectate și construite pentru a transporta cel mult opt pasageri, altele decât cele incluse în categoria D și D1.
 • Categoria C1: Include autovehiculele a căror masă totală maximă autorizată depășește 3.500 kg dar nu este mai mare de 7.500 kg și care sunt proiectate pentru a transporta maximum opt pasageri.
Permis categoria C și CE

De ce ai nevoie pentru a obține Permisul de Conducere Categoria C?

Pentru obținerea permisului de conducere categoria C este necesar să îndeplinești următoarele condiții:

 • Vârsta minimă: 18 ani.
 • Permis de conducere categoria B: Este obligatoriu să deții deja permisul de conducere categoria B.
 • Aviz psihologic și fișa medicală: Acestea sunt necesare pentru a te asigura că ești apt pentru a conduce vehicule de mari dimensiuni.
 • Cazier judiciar cu mențiunea „examen auto”: Acest document este necesar pentru înscrierea la examen.

Permisul de Conducere Categoria CE

Ce este Permisul de Conducere Categoria CE?

Permisul auto categoria CE este necesar pentru a putea conduce autovehicule destinate transportului de mărfuri, care necesită un permis categoria C și care au și un trailer atașat. Acest permis permite conducerea unui ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria C și o remorcă sau semiremorcă a cărei greutate totală maximă autorizată este mai mare de 750 kg.

De ce ai nevoie pentru a obține Permisul de Conducere Categoria CE?

Pentru obținerea permisului de conducere categoria CE este necesar să îndeplinești următoarele condiții:

 • Vârsta minimă: 18 ani.
 • Permis de conducere categoria C: Este obligatoriu să deții deja permisul de conducere categoria C.
 • Aviz psihologic și fișa medicală: Acestea sunt necesare pentru a te asigura că ești apt pentru a conduce vehicule de mari dimensiuni.
 • Cazier judiciar cu mențiunea „examen auto”: Acest document este necesar pentru înscrierea la examen.
Permis categoria CE

La ce vârstă poți obține permisul pentru categoriile C și CE?

Începând cu data de 2 februarie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 385 din 30 decembrie 2022, care permite obținerea permisului de conducere pentru categoriile C și CE de la vârsta de 18 ani. Aceasta este o schimbare importantă, oferind tinerilor posibilitatea de a începe o carieră în transporturi mai devreme, dar doar în anumite condiții stricte.

Volan categoria C și CE

Trebuie să ai permis categoria B

Pentru a te putea înscrie la cursurile pentru obținerea permisului categoria C, este obligatoriu să deții deja permisul de conducere categoria B. Acest permis reprezintă primul pas în pregătirea ta ca șofer profesionist și îți oferă bazele necesare pentru a conduce vehicule de mari dimensiuni.

Elevi admisi, categoria b, langa masina Dacia, masina polo, masina tiguan, alaturi de instructorii, Ciprian Maxim, Andrei Brasoveanu, Andrei Ciobanu, scoala de soferi BDG

În majoritatea cazurilor, pentru a profesa în domeniul transporturilor, este nevoie de un atestat profesional. La Școala de Șoferi BDG, oferim și cursuri pentru obținerea acestui atestat, în colaborare cu CNPDT care poate fi obținut după ce ai trecut examenul pentru permisul categoria C. Atestatul este esențial pentru a putea lucra legal ca șofer profesionist și pentru a îndeplini toate cerințele de siguranță și conformitate.

Atestate rutiere

Cât durează școala de șoferi pentru categoriile C și CE?

Durata cursurilor pentru categoriile C și CE la Școala de Șoferi BDG poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența anterioară a cursantului și intensitatea pregătirii. În general, durează aproximativ două luni pentru a pregăti un elev să ajungă la examenul teoretic pentru categoria C. Aceasta include atât pregătirea teoretică, cât și cea practică.

Pachete disponibile la Școala de Șoferi BDG

La Școala de Șoferi BDG, oferim diverse pachete pentru a răspunde nevoilor fiecărui cursant:

 • Pachetul C: Ideal pentru cei care doresc să obțină permisul pentru camioane și autocamioane.
 • Pachetul C+CE: Potrivit pentru cei care vor să conducă ansambluri de vehicule, inclusiv cele cu remorcă sau semiremorcă.
 • Pachetul doar CE: Pentru cei care dețin deja permis categoria C și doresc să își extindă abilitățile pentru a include și vehiculele cu remorcă.

Care sunt studiile minime pentru școala de șoferi categoria C și CE?

În momentul actual, nu există nicio reglementare care să interzică persoanelor fără studii înscrierea la o școală de șoferi și implicit solicitarea unui permis de conducere. Practic, oricine știe să scrie și să citească poate urma cursurile unei școli auto.

Pentru înscrierea la școala de șoferi pentru categoriile C și CE, sunt necesare următoarele condiții și documente:

 • Vârsta minimă: 18 ani.
 • Cartea de identitate: Este necesară pentru identificare.
 • Permisul auto categoria B: Este obligatoriu pentru categoria C.
 • Permisul auto categoria C: Este obligatoriu pentru categoria CE.
 • Avizul psihologic și fișa medicală: Aceste documente sunt necesare pentru a te asigura că ești apt pentru a conduce vehicule de mari dimensiuni.
 • Cazier judiciar cu mențiunea „examen auto”: Acest document este necesar pentru înscrierea la examen.
 • Taxa pentru eliberarea permisului: Aceasta este necesară pentru a acoperi costurile administrative.

Obținerea permisului auto pentru categoriile C și CE reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea unei cariere în domeniul transporturilor. La Școala de Șoferi BDG, ne angajăm să oferim cursuri de înaltă calitate, adaptate nevoilor fiecărui cursant. Printr-o pregătire riguroasă și resurse adecvate, ne asigurăm că fiecare cursant este pregătit să devină un șofer profesionist responsabil și competent. Dacă ești interesat să urmezi o carieră în domeniul transporturilor, te așteptăm să te înscrii la cursurile noastre și să faci primul pas spre un viitor de succes.

Pentru mai multe detalii și înscrieri, vizitează site-ul nostru sau contactează-ne direct. Suntem aici să te ajutăm să îți atingi obiectivele profesionale și să devii un șofer de top în industria transporturilor.

Lasă un comentariu

error: Acest conținut este protejat!