Skip to content Skip to footer

Care sunt documentele necesare pentru obținerea permisului de conducere în 2024

Un nou an, noi vise de îndeplinit! În 2024 o mulțime de tineri vor împlini vârsta de 18 ani, așa că se gândesc foarte serios ca în acest an să înceapă școala de șoferi pentru a obține permisul de conducere. Te regăsești în această situație? Articolul nostru îți va fi de ajutor!

În rândurile următoare ne-am propus să discutăm despre documentele de care ai nevoie pentru a urma cursurile unei școli auto precum și pentru a putea susține examenul care îți poate aduce permisul de conducere.

Dacă te întrebi care sunt actele de care ai nevoie pentru a obține permisul de conducere în 2024, atunci continuă să citești articolul nostru și suntem siguri că îți va fi de ajutor. 

  • Documente necesare pentru permisul de conducere în 2024

După cum probabil știi deja, obținerea permisului de conducere implică o oarecare birocrație, motiv pentru care va trebui să pregătești mai multe documente. 

După ce ai găsit o școală de șoferi pe care o consideri potrivită pentru tine, va trebui să pregătești mai multe documente care te vor ajuta atât să te înscrii la cursuri cât și la examenele pe care le vei susține ulterior. Pentru început, vei avea nevoie doar cartea de identitate, trebuie sa te prezinti cu ea la sediul scolii pentru inscriere.

In ordine , restul actelor necesare sunt urmatoarele:

  1. Medicul de familie va trebui să îți ofere o adeverință care să ateste că ești „apt pentru școala de șoferi”.
  2. Cu adeverinta te vei prezenta la o clinica autorizata (primesti lista clinicilor de la scoala) pentru obtinerea avizului psihologic si medical.
  3. Cazier judiciar. Acesta trebuie să prezinte mențiunea „dosar scoala de soferi” și poate fi obținut de la secția de poliție din orașul tău. Se pot obtine si online foarte usor certificatele de cazier auto insa cei de la serviciile publice nu le recunosc valabilitatea momentan.
  4. Taxa permis auto. Se poate plati la majoritatea oficiilor postale sau se poate plati si online foarte usor.

Iar asta a fost tot. Destul de simplu, nu-i așa? Realizarea dosarului pentru școala de șoferi este și mai ușor de realizat, atât timp cât vei alege o școală de șoferi care vine în sprijinul tău pentru obținerea tuturor documentelor necesare. Din acest punct de vedere, școala auto BDG reprezintă principala opțiune pe care trebuie să o ai în vedere atunci când cauți o școală de șoferi în Suceava.

  • Cum alegi o școală auto în 2024?
    www.scoalabdg.ro

După obținerea acestor documente, mai rămâne doar să alegi școala de șoferi cu care vrei să colaborezi. 

Scoala de soferi este ceva ce faci odata in viata de obicei si fiecare detaliu al acesteia trebuie sa iti creeze o amintire placuta. Asadar un curs al actiunii foarte util pentru tine, ar putea fi sa participi la o sedinta de pregatire cu instructorul cu care ai dori sa faci pregatirea la scoala ta favorita, inainte de a face inscrierea. Asistand (pe bancheta din spate ) la o sedinta de pregatire a acestuia iti vei da seama de multe lucruri utile, enumerand aici cateva dintre ele. Modul in care acesta explica procesul de conducere elevului (el iti va preda si tie), este calm sau nu (detaliu foarte important) , masina este intro conditie buna sau nu (vei da examenul cu acea masina), ii preda elevului si pare  pasionat de ceea ce face sau sta pe telefon (asa te va trata si pe tine) …. plus alte detalii specifice. 

Dacă vei urma aceste reguli simple, cel mai probabil că nu vei da greș atunci când vei căuta o școală de șoferi, indiferent de orașul în care te afli.

Acestea fiind spuse, dacă în 2024 îți propui obținerea permisului de conducere, noi îți urăm mult succes! Iar dacă vei alege școala auto BDG, suntem siguri că vei primi servicii de nota 10 si reuși să promovezi încă de la prima încercare.

Lasă un comentariu

error: Acest conținut este protejat!